Vakantiehuis aan de Belgische kust

De Belgische kust is een onverminderd populaire vakantiebestemming. Brede boulevards, mooie stranden en gezellige badplaatsen geven je dat heerlijke onbezorgde vakantiegevoel. Voor jong en oud is er veel te doen aan de Belgische kust. Boek nu je vakantiehuis aan de Belgische kust en ga zelf op ontdekking in deze mooie Belgische regio.

Meer lezen?

Direct een vakantiehuis in België boeken

Zorg dat je niks mist... Schrijf jezelf in voor onze nieuwsbrief en ontvang leuke nieuwtjes en spetterende aanbiedingen in je postvak.

Genieten van de zee aan de Belgische kust

De Belgische kust is een regio waar België met recht trots op is. De gezellige badplaatsen en brede stranden zijn de ideale plek voor een fijne vakantie in België. Langs de kust kun je heerlijk wandelen of fietsen en je zult hier snel ontdekken dat je voor een heerlijke strandvakantie echt geen verre reis hoeft te maken.

Culinair genieten in de beste restaurants

Aan de Belgische kust vind je maar liefst 5 restaurants met 1 of 2 sterren. Wil je tijdens je vakantie dus genieten van een luxe diner dan heb je in deze regio een ruime keuze. Uiteraard vind je hier ook veel andere restaurantjes waar je uitstekend terecht kunt voor een gezellige borrel, lunch of diner. Vergeet zeker niet één van de typisch Belgische gerechten te proeven, zoals Vlaamse friet, mosselen, stoofvlees, garnaalkroketten, uiteraard vergezeld van een typisch Belgisch biertje.

Musea

De cultuurliefhebber komt volop aan z’n trekken langs de Belgische kust. Hier vind je bijzondere musea met kunst, zoals het surrealistische Paul Delvauxmuseum of het rariteitenmuseum. In het Visserijmuseum ontdek je hoe het vissersleven eruit ziet en in het For Freedom Museum leer je van alles over de Tweede Wereldoorlog. Kortom, de Belgische kust heeft veel afwisselende musea en maakt je verblijf zo extra leerzaam.

Een weekendje of weekje weg in een vakantiehuis aan de Belgische kust is altijd een goed idee.

Wat te doen tijdens je vakantie aan de Belgische kust?

  • Bezoek één van de gezellige badplaatsen zoals Blankenberge, Knokke-Heist, Zeebrugge, Oostende of de Panne. Elke plaats heeft z’n eigen kenmerken, zo kan de cultuurliefhebber z’n hart ophalen in Knokke-Heist, ga je voor een heerlijk visje naar Zeebrugge en vind je in Blankenberge het Sea Life Center en het Velodroom.
  • Maak een ritje met de kusttram die maar liefst 67 kilometer langs de kust rijdt en daarmee een uniek vervoersmiddel is om de Belgische kust goed te ontdekken.
  • Wandelen of fietsen langs de Belgische kust
  • Bezoek één van de mooie natuurgebieden, bijvoorbeeld Natuurgebied ’t Zwin, de Warandeduinen of Koksijde.
  • Met de kids op vakantie? Dan mag een bezoekje aan Plopsaland de Panne niet ontbreken.
  • De Japanse Tuin ‘Shin Kai Tei’ is een heerlijke plek om te wandelen.